India3. Himalaya 

Ik ben nu in Leh, een uur vliegen ten noorden van Delhi, in de Himalaya op 3500 meter hoogte. Weergaloos mooi landschap. Adembenemend ook, naast figuurlijk ook letterlijk trouwens. Het is even wennen aan het lagere zuurstofgehalte.

Helaas doet mijn Indiase simkaart het hier niet en is de hotelwifi een haperend druppelkraantje. En vanaf morgen zal ik een tijdje helemaal offline zijn: we gaan een trekking doen, met tentovernachtingen. Dit bericht nu zend ik uit een restaurant met wifi. En vanaf mijn smartphone, in plaats van tablet met toetsenbord. Kortom: na vandaag eventjes radiostilte van mijn kant.

Het contrast tussen de eerste dagen in Delhi en deze Himalaya is natuurlijk enorm. Delhi 25 mln. mensen, chaotisch, lelijk, meest vervuilde stad ter wereld, dynamisch en zinderend en hectisch. Waar ik nu ben is alles Zen. Het fietstochtje dat ik gisteren maakte, de kloosterwandeling van vanochtend (in mijn uppie), overal die ontzagwekkende bergtoppen om me heen. Daar word ik stil van. Na dit bericht bezoek ik een driedaags boeddhistisch festival. 

Bijgaand natuurlijk wat impressiefoto’s. De foto van de terraslunch van zojuist laat echt besneeuwde bergtoppen zien, en bovendien drie Vlamingen van mijn reisgezelschap, die ik tegenkwam na mijn ochtendwandeling. Ik heb hun toestemming om deze foto op het wereldnet te mogen zetten mits ik hen in mijn bericht zou duiden als ‘sympathiek’. Nou, bij deze dan ;>).

Namasté! Groet van Henk 


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

2 reacties op “India3. Himalaya ”

  1. hunfeld avatar

    Leuk genieten, zet hem op! Reuze benieuwd je erna weer te horen! Ik hoor je ook door de radio stilte! Namasté paulien

    >

  2. Marcel Snijders avatar
    Marcel Snijders

    Henk, wat een avontuur. Ik lees de berichten met veel afgunst…..( maar gun je het helemaal). Dit zou iedereen toch willen meemaken. Geniet van jouw souvenier voor het leven. Gr, Marcel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *