Henk Lindner is CHINAFIETSER

henkinchinaMeelezen tijdens mijn volgende Chinareis?! Meld je dan nu aan voor de email-alerts die je ontvangt als ik een nieuw bericht heb geplaatst.

Abonneer je op mijn berichten door je emailadres in te typen en op “Mailadres ingevuld? Klik dan hier.” te klikken.

Chinafietser werd ik in 2008. Zesmaal fietste ik sindsdien in mijn eentje door China, in totaal 19 weken en 7.100 kilometer. Wanneer mijn zevende China-fietstocht zal plaatsvinden is nu nog niet bekend.

Nieuwsgierigheid is mijn drijfveer. Steeds weer, steeds meer. Hoe geven Chinezen vorm aan hun wereld en hun leven? Hoe veranderen de Chinezen hun land? Hoe verandert China de wereld? Maar ook: hoe verandert China mij, en mijn kijk op de wereld?

Kan ik me daar een beetje redden, zonder taalkennis, kan ik het naar mijn zin maken in zo’n ‘fietstocht op de tast’? Jazeker, weet ik inmiddels. Inmiddels ervaar ik een aantal weken fietsen zo ver buiten mijn gebruikelijke comfortzone zelfs als een ongewone vorm van ‘nieuw comfort’. Fietsen in China voelt voor mij steeds meer vertrouwd, waardoor er ruimte komt om meer van de Chinese wereld te gaan begrijpen.

Wordt vervolgd